سیم و کابل وظیفه انتقال جريان الکتريسیته را دارند و اين انتقال توسط بخش هاي داخلي تشکیل دهنده سیم و کابل انجام مي گیرد. به صورت کلي، بخش هاي مختلف سیم يا کابل از قسمت هايي همچون هادي (از جنس مس، آلومینیم و يا مس قلع اندود)، عايق، حفاظ، زره فلزي، روکش جداکننده، پوشش میاني و روکش نهايي تشکیل شده اند

سیم و کابل

سیم

با توجه به حساسیت بالایی که مسئله انتقال بر...

سیم و کابل وظیفه انتقال جريان الکتريسیته را دارند و اين انتقال توسط بخش هاي داخلي تشکیل دهنده سیم و کابل انجام مي گیرد. به صورت کلي، بخش هاي مختلف سیم يا کابل از قسمت هايي همچون هادي (از جنس مس، آلومینیم و يا مس قلع اندود)، عايق، حفاظ، زره فلزي، روکش جداکننده، پوشش میاني و روکش نهايي تشکیل شده اند

سیم و کابل

سیم

با توجه به حساسیت بالایی که مسئله انتقال برق دارد ، طبیعتا کیفیت تجهیزات انتقال جریان مانند سیم  و یا کابل ، از اهمیت بالایی برخوردار است . بنابراین باید از تجهیزات با کیفیت برای انتقال جریان استفاده کرد . برای تهیه ی انواع سیم با کیفیت ، باید برند های برتر و همچنین استاندارد های موجود را به خوبی بشناسید.

از تولید کنندگان مطرح در زمینه تولید سیم و یا کابل میتوان به سیمکو ، البرز الکتریک ، خراسان افشارنژاد ، کرمان ، سیمیا و ... اشاره کرد .

کابل مخابراتی

کابل مخابراتی در دو نوع کابل مخابراتی زمینی و هوایی موجود می باشد. کابل مخابراتی هوایی دارای روکش مشکی و مقاوم در برابر بارندگی و گرمای شدید با انعطاف پذیری پایین می باشد. کابل مخابراتی زمینی که طوسی رنگ بوده و در محیط های داخلی ساختمان ها کاربرد دارد.کابل مخابراتی زمینی دارای اتعطاف پذیری بالا تری نسبت به کابل مخابراتی هوایی می باشد .

کابل کنترل و ابزار دقیق

وظیفه کابل کنترل و ابزار دقیق در صنعت  به این صورت است که مطمئن ترین مسیر ممکن را برای انتقال سیگنال های مهم مهیا می کند . استفاده ازکابل کنترل و ابزار دقیق در صنعت موجب  افزیش ایمنی وکاهش درصد خطا  در کارها ، می شود . برای جلوگیری از خطرات ناشی از نویز های مختلف از شیلد های دارای سیم تخلیه در کابل کنترل و ابزار دقیق استفاده می شود.

کابل شبکه

کابل شبکه یکی از اجزای مهم و اصلی شبکه می باشد که کاربرد آن انتقال اطلاعات است. در نگاه دقیق تر، کابل شبکه ، رابط فیزیکی انتقال اطلاعات بین دو کامپیوتر در سیستم شبکه می باشد .کابل شبکه فقط می تواند صفر و یک را انتقال دهد در واقع فقط جریان و ولتاژ را می فهمد .

از انواع کابل شبکه می توان، به کابل شبکه کواکسیال ، فیبر نوری و کابل شبکه زوج به هم تابیده ، اشاره کرد که، از این میان زوج به هم تابیده بیشترین استفاده را دارد که،در مصارف خانگی کاربرد دارند.

سیم و کابل

بیشتر

سیم و کابل 

زیرشاخه ها

  • سیم

    سیم:

    سیم ها متشکل از یک هادی که کاربرد آن انتقال برق و از یک عایق که برای جلوگیری از نشست برق به اطراف و محافظت کاربرد دارد

    انواع سیم و کاربرد آن ها :

    سیم مفتولی یا سیم تک لا

    سیم مفتولی یا به اصطلاح سیم تک لا، به سیم خشک نیز معروف است دارای یک رشته هادی می باشد و  به دلیل این که قابلیت فرم دهی دارد کاربرد اصلی آن در تابلو برق ها است. ولتاژ نامی این نوع سیم 750/450 ولت می باشد و برای جریان های مختلف ، با سطح مقطع عای 1.5 تا 240 میلی متر مربع ساخته میشود.

    سیم

    سیم افشان

    سیم های افشان بخاطر این که از تعداد بسیاری سیم مسی نازک به هم تابیده تشکیل شده است نرم بوده و دارای قابلیت انعطاف زیادی می باشند به همین دلیل از آن ها در سیم کشی ساختمان ها استفاده می گردد. ولتاژ نامی این سیم های افشان  500/300 ولت است و با توجه به جریان عبوری در سطح مقطع های مختلف موجود می باشند.

    سیم نیمه افشان

    سیم نیمه افشان چیزی بین سیم های مفتولی و افشان بوده  یعنی تعداد رشته های این نوع سیم به مراتب از سیم های افشان کم تر بود و در نتیجه انعطاف آن نیز از سیم های افشان کمتر می باشد. ولتاژ نامی این سیم  750/450  ولت است و زمینه های کاربرد روی آن مشابه سیم های مفتولی است. 

  • کابل مخابراتی

    کابل به عنوان بخشی از سیستم ارتباطی شناخته شده است و با وظیفه انتقال پیام‌ها و اطلاعات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده.  بخش بزرگی از هزینه‌های مخابراتی به تامین کابل و نصب و تهیه ملزومات و نگهداری آن اختصاص دارد و بدیهی است شناخت کابل و استفاده صحیح از آن می‌تواند در کاهش هزینه‌های مخابراتی تاثیر بسزایی داشته باشد.کابل مخابراتی  از نظر جنس  در دو نوع مسی و نوری تقسیم می شوند و به دو روش هوایی و زمینی استفاده می گردد.

    کابل مخابراتی

    کابل های هوایی

    این نوع کابل‌ها امروزه عمدتا با پوشش پلاستیکی پی‌وی‌سی یا پلی‌اتیلن مورد استفاده قرار می‌گیرند و ایزوله هادی‌ها نیز از جنس پلی‌ اتیلن می‌باشد. از نظر لایه‌های محافظ هادی‌ها، این کابل‌ها چون معمولا روی دیوار نصب می‌شوند یا در حد فاصل بین تیرهای هوایی کشیده می‌شوند دارای لایه‌های محافظ کمتری نسبت به کابل‌های خاکی می‌باشند. کابل‌های هوایی بیشتر به صورت زره‌دار یا مهار سرخود یا بدون زره می‌باشند که در کابل‌های نوع اول زره در طول کابل و در حد فاصل بین دسته زوج‌ها و غلاف خارجی کابل می‌باشد.کابل های هوایی  دارای روکش مستحکم جهت مقاوم سازی کابل در برابر بارندگی و نور خورشید می باشند. این کابل ها به صورت متداول به رنگ مشکی هستند و به واسطه روکش مقاوم، قابلیت خمش کمی دارند و شکننده تر می باشند

    کابل های زمینی

    این نوع کابل ها برای مصارف صنعتی و کابل کشی داخل ساختمان مناسب است و می توان آن ها را در محیط های خشک ، آبدار و مرطوب و نیز مکان های بسته و باز و همچنین در آجرکاری و بتن به کار برد. به کار بردن این کابل ها در بتن فشرده و یا به طور مستقیم در زیر زمین مجاز نیست .به این نوع از کابل ها اصطلاحا” کابل های خشک یا کابل های زمینی نیز گفته می شودکه دارای رنگ طوسی هستند و از نظر انعطاف پذیری در شرایط  بهتری هستند.

    انواع کابل های مخابراتی مسی :

    •          کابل ژله فیلد خاکی (BFC)
    •          کابل ژله فیلد کانالی (CFC)
    •          کابل ایرکور کانالی (CUC)
    •          کابل هوایی مهاردار (SSC)
    •          کابل هوایی ساده (AC)
    •          دوبل هوایی مهاردار (DW)

    انواع کابل های مخابراتی نوری :

    •          کابل نوری ژله فیلد کانالی (OCFC)
    •          کابل نوری ژله فیلد خاکی (OBFC)
    •          کابل نوری مهار دار هوایی (OSSC)
    •          تعداد زوج های کابل مخابرات
    • کابل مخابراتی
  • کابل کنترل و ابزار دقیق

    کاربرد کابل های ابزار دقیق

    کابل ابزار دقیق برای انتقال داده‌ها و به کارگیری در فناوری اندازه گیری و کنترل نظیر اتاق‌های کنترل واحدهای صنعتی و نیروگاه‌ها مورد استفاده قرار گرفته اند. تعریف اصلی ابزار دقیق این است ،به  گروهی از تجهیزات صنعتی و عملگرها که با دریافت سیگنال‌های ویژه تغییر وضعیت داده یا کار پیش‌بینی شده‌ای را انجام می‌دهند ، ابزار دقیق می گویند. کابل ابزار دقیق مسیری مطمئن و ایمن را برای تبادل سیگانال‌های یاد شده مهیا می‌کند. ابزارها و دستگاه‌ها بسیار متنوع هستند و حساسیت یا اثرگذاری آن‌ها متغیر است و در شرایط متفاوتی کار می‌کنند. با توجه به نوع تجهیزات، شرایط محیطی و دیگر فراسنج‌های الکتریکی، مغناطیسی و مکانیکی نسبت به انتخاب نوع مناسب کابل ابزار دقیق اقدام می‌شود.

    کابل کنترل و ابزار دقیق

    انواع کابل ابزار دقیق

    این نوع کابل ها با توجه به شرایط و محل نصب دارای ساختار متفاوتی و متنوعی می باشند . بر این اساس کابل ابزار دقیق به کابل های دارای شیلد داخلی ، شیلد خارجی ، مسلح تقسیم می گردند . برای انتقال مناسب سیگنالهای اندازه گیری و کنترلی، کابل ابزار دقیق باید در برابر نویز، اعوجاج و آثار منفی امواج الکترومغناطیسی محافظت شود. شیلد مجهز به سیم تخلیه به صورت جزئی یا کلی و یا هر دو راهکاری است که بدین منظور در ساختار کابل ابزار دقیق لحاظ می گردد. همچنین غالبا این کابلها زوجی هستند و رشته های آنها دو به دو به یکدیگر تابیده می شوند. این کار نیز با هدف کاهش اثر موسوم به همشنوایی صورت می گیرد.

جستجوی پیشرفته
فیلترهای فعال:
    قیمت
    نوع
    سایز